#Vijesti-eu

Objavljenja je promjena Pravila za neobveznike zakona o javnoj nabavi

17

Lipanj

Objavljeno

Na stranici Europskih strukturnih i investicijskih fondova 16. lipnja 2020. godine objavljena je promjena Pravila za neobveznike zakona o javnoj nabavi i Pravila o financijskim korekcijama.

Nastala promjena u Pravilima za neobveznike zakona o javnoj nabavi je u postupcima nabave, postupak nabave s jednim ponuditeljem:

4.1.1. Za nabavu robe i usluga ukupne procijenjene vrijednosti do (uključujući i) 200.000,00 kuna bez PDV-a, NOJN-ovi odabiru gospodarskog subjekta sposobnog za izvršenje predmeta nabave. Za nabavu radova ukupne procijenjene vrijednosti do (uključujući i) 500.000,00 kuna bez PDV-a, NOJN-ovi odabiru gospodarskog subjekta sposobnog za izvršenje predmeta nabave.

Cijeli dokument možete preuzeti OVDJE.

Nastala promjena u Pravilima o financijskim korekcijama su:

Umjetna podjela ugovora o radovima/uslugama/nabavi robe s obzirom na procijenjenu vrijednost nabave čime se izbjegava objava poziva na nadmetanje u skladu s primjenjivim pravilima te se taj način konkurentniji postupak zamjenjuje s manje konkurentnim postupkom javne nabave

Neopravdano korištenje posebnog postupka nabave iz razloga žurnosti ili zbog nemogućnosti prikupljanja više ponuda na tržištu jer je predmet nabave vezan isključivo uz određenog gospodarskog subjekta koji ga jedini može isporučiti. (izbačeno)

Cijeli dokument sa svim izmjenama možete preuzeti OVDJE.

 

Izvor: Europski strukturni i investicijski fondovi

 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice