#Vijesti-eu

Objavljene inicijalne rang liste za Treći natječaj iz tipa operacije 7.4.1.

3

Prosinac

Objavljeno

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je inicijalne rang liste za Treći natječaj iz tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Važno je napomenuti da su inicijalne rang liste objavljene isključivo radi informiranja javnosti i korisnika zbog velike zainteresiranosti te da one ni na koji način ne određuju konačan poredak korisnika jer u postupku administrativne kontrole može doći do umanjenja deklariranog broja bodova ili odbijanja zahtjeva za potporu, što izaziva pomicanja korisnika na rang listi tako da korisnici koji su trenutno ispod crte mogu doći iznad i obratno.

Isto tako, temeljem odluke Ministarstva poljoprivrede Agencija za plaćanje izmijenila je Treći natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. u dijelu koji se odnosi na iznos raspoloživih sredstava povećavši ih za 134 milijuna kuna, odnosno s 250 milijuna kuna na 384 milijuna kuna. Prema tome, ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi:

  • Sektor društvenih domova/kulturnih centara i sportskih građevina: 150.000.000,00 kn
  • Sektor vatrogasnih domova: 100.000.000,00 kn
  • Sektor dječjih vrtića: 84.000.000,00 kn
  • Sektor tržnica: 50.000.000,00 kn

S obzirom na povećanje inicijalno planirane alokacije potrebno je dodatno vrijeme za obradu zahtjeva za potporu, stoga u Agenciji za plaćanje mole korisnike za strpljenje. Nakon provedene administrativne kontrole prvog dijela zahtjeva za potporu koji se nalaze iznad praga dostatnih sredstava potpore, završetka postupka odlučivanja o žalbi i prihvaćanja izdanih akata te nakon sklapanja svih ugovora o financiranju s korisnicima čiji se zahtjevi nalaze iznad praga dostatnih sredstava potpore, kreira se konačna rang-lista koju će Agencija objaviti na svojoj službenoj stranici.

Inicijalne rang-liste 3. Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1 po svakom sektoru možete pogledati ovdje.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. Trebate li konzultantske usluge za javnu nabavu, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice