#Vijesti-eu

Objavljena odluka o odabiru izvođača za radove na dionici 1 projekta “Pelješki most”

12

Siječanj

Objavljeno

Objavljena odluka o odabiru za radove na dionici 1 projekta „Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom“. 

Od tri pristigle ponude za sklapanje ugovora o javnoj nabavi odabrana je ona zajednice ponuditelja China Road and Bridge Corporation, CCCC Highway Consultants, CCCC Second Highway Engineering i CCCC Second Harbour Engineering. Ponuda kineskog konzorcija ocijenjena je prema kriterijima kao ekonomski najpovoljnija ponuda, s cijenom ponude u iznosu od 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) te rokom dovršetka radova od 36 mjeseci.

Prijavitelj projekta „Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom“ su Hrvatske ceste d.o.o., a cilj projekta je smanjiti negativne posljedice po RH koje će nastati uspostavom tzv. Schengenskog režima te implementacijom projekta ojačati povezanost teritorija i funkcionalnih regionalnih centara, što će se postići izgradnjom Pelješkog mosta pristupnih cesta, te ceste preko Pelješca tzv. obilaznica Stona u periodu 2016. – 2022.g.

Ukupna vrijednost projekta Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom je 4.023.978.948,00 HRK, od čega se 3.215.559.659,40 HRK financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

EU PROJEKTI su sudjelovali u izradi projektne prijave te su zaduženi za provedbu projekta „Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom“.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice