#Vijesti-eu

Objavljen poziv za projekte iz programa LIFE za koje je dostupno preko 580 milijuna eura

14

Srpanj

Objavljeno

Europska izvršna agencija za klimu, infrastrukturu i okoliš otvorila je prvi poziv za dostavu prijedloga projekata LIFE za ovu godinu.

Program LIFE obuhvaća četiri potprograma – za prirodu i biološku raznolikost, zatim za kružno gospodarstvo i kvalitetu života, ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama i tranziciju prema čistoj energiji. Za projekte iz tih područja u ovoj je godini dostupno preko 580 milijuna eura.

Svi LIFE pozivi, kao i upute o načinu podnošenja prijava, dostupne su na portalu Europske komisije (ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/programmes/life2027). Prijedlozi se, upozoravaju u agenciji, podnose samo elektroničkim putem, a na istom je portalu dostupan i vodič za postupak prijave.

Nakon ljetne sezone, 8. i 9. rujna, održat će se i virtualno postavljanje pitanja, na kojem će tim LIFE-a odgovarati na pitanja podnositelja prijedloga projekata.

Europska komisija

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice