#Natječaj

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2021. – 2027.

16

Studeni

Objavljeno

Otvoren je prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2021. – 2027. Poziv je otvoren od 15. studenog 2021. do 23. veljače 2022. godine.

Program obuhvaća države središnje Europe koje su članice Europske unije. U Program su uključene Republika Hrvatska, dio Italije (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Lombardia, Piemonte, Provincia Autonoma Bolzano, Provincia Autonoma Trento, Valle d’Aosta i Veneto), Mađarska, dio Njemačke (Baden-Württemberg, Bavarska, Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saska, Saska-Anhalt, Thüringen i Braunschweig), Češka, Slovačka, Poljska i Slovenija.

Sredstva su osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od oko 225 milijuna eura za čitavo razdoblje, dok je za predmetni Poziv osigurano oko 72 milijuna eura. Stopa sufinanciranja iznosi 80%.

Poziv je podijeljen na 4 tematska prioriteta kako slijedi:

  • Prioritetna os 1 – Suradnjom za pametniju Središnju Europu;
  • Prioritetna os 2 – Suradnjom za zeleniju Središnju Europu;
  • Prioritetna os 3 – Suradnjom za povezaniju Središnju Europu;
  • Prioritetna os 4 – Suradnjom za poboljšano upravljanje Središnjom Europom.

Prihvatljivi prijavitelji uključuju javna tijela na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, privatne institucije pravne osobnosti kao i međunarodne organizacije koje djeluju prema međunarodnom pravu ili prema nacionalnom pravu države članice EU. Važno je naglasiti da projektni konzorcij mora imati najmanje tri financijska partnera iz tri države članice.

U sklopu Programa osmišljena je virtualna zajednica pomoću koje projektni prijavitelji mogu lakše pronaći projektne partnere iz Središnje Europe te dodavati vlastite projektne ideje.

Više informacija slijedite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. Trebate li konzultantske usluge za javnu nabavu, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice