#Natječaj

Objavljen natječaj za tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“

13

Listopad

Objavljeno

Ministarstvo poljoprivrede je 12. listopada 2021. godine unutar Mjere 6 Programa ruralnog razvoja objavilo natječaj za provedbu tipa operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 152.563.412,00 HRK, a intenzitet javne potpore je 100% iz Instrumenta Europske unije za oporavak (EURI). Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 15. studenoga 2021. godine od 12:00 sati do 28. prosinca 2021. godine do 12:00 sati.

Za tip operacije 6.1.1 prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti) na dan podnošenja zahtjeva za potporu koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja zahtjeva za potporu ili još nisu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba, ali će to postati najkasnije kod podnošenja zahtjeva za isplatu prve rate i ne kasnije od tri (3) mjeseca od dana sklapanja Ugovora o financiranju.

Najavljene su i prve radionice za potencijalne korisnike i druge dionike koje će se održati 18. listopada 2021. godine u kino dvorani Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb. Radionice će se održati u dva termina:

Jutarnji termin (9 – 11 sati) – prijave se zaprimaju na poveznici,

Poslijepodnevni termin (13 – 15 sati) – prijave se zaprimaju na poveznici.

Za sudjelovanje u radionici bit će potrebno predočiti COVID potvrdu.

Za više informacija o objavljenom natječaju slijedite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. AVELANT je osnivač  i vlasnik Učilišta EU PROJEKTI, prvog hrvatskog i regionalnog učilišta o fondovima EU. Trebate li konzultantske usluge, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice