#Natječaj

Objavljen Natječaj za tip operacije 1.1.2 „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“

25

Listopad

Objavljeno

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) objavila je Natječaj za provedbu podmjere 1.1. „Potpora za strukovno osposobljavanje i aktivnosti stjecanja vještina“, provedba tipa operacije 1.1.2 „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike ”.

Svrha objavljenog Natječaja je osigurati specifično osposobljavanje za poljoprivrednike nositelje, članove poljoprivrednih gospodarstava kao i za rukovoditelje i zaposlenike u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru kako bi se doprinijelo povećanju korištenja novih proizvodnih metoda temeljenih na rezultatima istraživanja i razvoja, inovativnih praksi, konkurentnosti gospodarstava, udruživanja te boljem razumijevanju zaštite i očuvanja okoliša i prirode.

Prihvatljive korisnike čine pravne osobe registrirane za djelatnosti pružanja usluga obrazovanja i savjetovanja izvan sustava redovite naobrazbe. Korisnik mora biti upisan u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu kako bi podnio zahtjev za potporu. Korisnik mora podnijeti zahtjev za upis u Evidenciju korisnika najkasnije 15 dana prije isteka krajnjeg roka za podnošenje zahtjeva za potporu na ovaj Natječaj. Korisnik upisom u Evidenciju korisnika dobiva pristupne podatke kojim se prijavljuje u AGRONET sustav putem kojeg korisnik popunjava zahtjev za potporu u elektroničkom obliku.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 7.500.000,00 kuna., visina javne potpore iznosi do 200.000,00 eura po korisniku, a intenzitet potpore je do 100%. Datum početka zaprimanja zahtjeva za potporu je 15. studenoga 2021. godine od 12:00 sati, a krajnji rok je 15. veljače 2022. godine do 12:00 sati

Za više informacija i natječajnu dokumentaciju slijedite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. AVELANT je osnivač  i vlasnik Učilišta EU PROJEKTI, prvog hrvatskog i regionalnog učilišta o fondovima EU. Trebate li konzultantske usluge, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice