#Vijesti-eu

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA MJERU ULAGANJA U VINARIJE I MARKETING VINA

6

Ožujak

Objavljeno

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 28. veljače 2020. godine Natječaj za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019. –2023.

Ciljevi mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina su povećanje proizvodnje kvalitetnih vina i povećanje konkurentnosti proizvođača kroz modernizaciju proizvodnje vina, te kroz nova ulaganja u infrastrukturu vinarija i prerađivačkih kapaciteta, a sve u cilju smanjenja troškova proizvodnje uzimajući u obzir zahtjeve iz područja sigurnosti hrane i visokih ekoloških standarda u procesu proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici: poduzeća u sektoru vina (vinarije – fizičke ili pravne osobe upisane u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave) koja se bave proizvodnjom ili prodajom proizvoda, organizacije proizvođača vina, udruženja dvaju ili više proizvođača ili sektorske organizacije.

Maksimalan iznos javne potpore po projektu iznosi 1.500.000 EUR za mikro, mala i srednja poduzeća.

Za velika poduzeća s manje od 750  zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna EUR maksimalni iznos potpore je 750.000 EUR.

Za velika poduzeća koja imaju 75ili više zaposlenih ili promet od 200 milijuna EUR i više, maksimalan iznos potpore iznosi 550.000 EUR.

Maksimalna razina potpore za mikro, mala i srednja poduzeća iznos 50% prihvatljivih troškova, za velika poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna EUR potpora iznosi 25% prihvatljivih troškova, a za velika poduzeća koja imaju 750 ili više zaposlenih ili promet od 200 milijuna EUR i više potpora iznosi 24% prihvatljivih troškova.

Rok za podnošenje prijava je do 17. travnja 2020. godine.

Više o natječaju možete pronaći ovdje.

Izvor: https://www.apprrr.hr/

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice