#Vijesti-eu

Objavljen je Poziv “Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II”

12

Prosinac

Objavljeno

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je 11. prosinca 2019. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II” koji je namijenjen poduzećima.

Temeljem ovog poziva dodjeljivat će se državne potpore poduzetnicima koji provode projekte istraživanja i razvoja s ciljem razvoja novog proizvoda, usluga, tehnologija i poboljšanja poslovnih procesa, koji ulažu u vlastito istraživačko-razvojne kapacitete ili jačaju suradnju sa znanstveno-istraživačkim institucijama kroz potpore za projekte istraživanja i razvoja i regionalne potpore za ulaganje.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava iznosi 770.000.000,00 HRK, najniži iznos bespovratnih sredstava je 1.000.000,00 HRK dok je najviši iznos bespovratnih sredstava 30.000.000,00 HRK.

Za ispunjenje uvjeta prihvatljivosti, prijavitelj mora biti pravna ili fizička osoba koja je mikro, mali, srednji ili veliki poduzetnik. Datum početka zaprimanja projektnih prijava od  31.01.2020. godine do 29.06.2020. godine. Projektni prijedlozi podnose se elektronički putem sustava eFondovi.

Više o pozivu možete pronaći u našoj bazi natječaja, na ovoj poveznici.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice