#Natječaj

Objavljen je natječaj za projekte primijenjenih istraživanja u pčelarstvu!

17

Studeni

Objavljeno

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni natječaj za prikupljanje i odabir projekata primijenjenih istraživanja u pčelarstvu za 2022. godinu, mjera Suradnja sa specijaliziranim tijelima za provedbu programa primijenjenih istraživanja u području pčelarstva i pčelinjih proizvoda.

Predmetnim natječajem financiraju se projekti primijenjenih istraživanja u pčelarstvu na temelju Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2020. do 2022. godine. Prijaviti se mogu znanstveno-istraživačke institucije.

Primijenjena istraživanja važna su za rješavanje niza problema pčelarstva u RH te za stjecanje novih znanja pomoću kojih se zatim mogu unaprijediti tehnologije koje se koriste u proizvodnji pčelinjih proizvoda. Nadalje, istraživanja doprinose poboljšanju zdravstvenog statusa pčelinjih zajednica. Predmetna istraživanja koriste se i za promatranje biologije pčela u okolišu te za potvrđivanje autentičnosti meda, njegovog podrijetla i načina proizvodnje s obzirom na to da je na tržištu prisutan uvozni med s novih, nedovoljno istraženih tržišta.

Zainteresirani prijavitelji mogu se prijaviti u roku 30 dana od dana objave natječaja, odnosno do 12. prosinca 2021. godine.

Za više informacija i natječajnu dokumentaciju posjetite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. Trebate li konzultantske usluge za javnu nabavu, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice