#Natječaj

Objavljen četvrti Natječaj podmjere 10.2. “Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi”

31

Kolovoz

Objavljeno

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 27. kolovoza 2021. objavila četvrti Natječaj podmejre 10.2 “Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi” iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Kako je navedeno, ciljevi mjere su potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bio raznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu. Isto tako, naveden je i cilj očuvanja tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima te su u opasnosti od izumiranja. Korisnike ove potpore čine javna tijela i pravne osobe koje se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora. Ukupna raspoloživa sredstva Natječaja iznose 10.000.000,00 kuna, a visina potpore po korisniku se računa prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50.000,00 eura (u protuvrijednosti u kunama) po pojedinoj aktivnosti. Intenzitet javne potpore je do 100% od kojih Europska Unija daje 85%, a Republika Hrvatska 15%.

Rok za podnošenje prvog dijela zahtijeva je od 27. kolovoza 2021. godine od 12:00 sati do 17. rujna 2021. godine do 12:00 sati.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. AVELANT je osnivač  i vlasnik Učilišta EU PROJEKTI, prvog hrvatskog i regionalnog učilišta o fondovima EU. Trebate li konzultantske usluge, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878. 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice