#Edukacija

NOVI TRENING ZA KRAJ GODINE, JEDINSTVEN NA HRVATSKOM TRŽIŠTU!

15

Studeni

Objavljeno

Učilište EU PROJEKTI prvo je hrvatsko i regionalno učilište specijalizirano za edukaciju o fondovima EU i projektnom managementu. Svojim obrazovnim programima, edukacijama, usavršavanjima i treninzima, Učilište već godinama ide ukorak, a nekada i korak ispred potreba na terenu u EU sektoru u Republici Hrvatskoj. Možemo reći da je Učilište, osnovano 2014. godine, svojim edukacijama popratilo sve faze korištenja EU fondova u Hrvatskoj u ovoj financijskoj perspektivi: od pogrešaka u pripremi, procesa ugovaranja, sprječavanja nepravilnosti u provedbi…

Osnivačica Učilišta, gospođa Ariana Vela, jedna od najpriznatijih stručnjakinja za fondove EU u Hrvatskoj, za sam kraj godine osmislila je sasvim novi trening naziva “Pravna zaštita prijavitelja i korisnika u odnosu na odluke sustava upravljanja i kontrole Europskim strukturnim i investicijskim fondovima“. Ako ste korisnici fondova EU ili sudjelujete u provedbi EU projekata, zasigurno ste se susreli s odlukama ili postupanjima tijela u sustavima upravljanja i kontrole ESIF-a s kojima niste bili zadovoljni. Na pitanje “Što sada?” vjerojatno niste imali odgovor.

Upravo u tom “grmu” leži i najveća vrijednost ovog treninga. Upoznati smo s činjenicom da sustavi nisu efikasni i da često krše prava korisnika, međutim, položaj strana u ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava nije ravnopravan, jer su tijela u sustavu uvijek u jačem položaju u odnosu na korisnika. Zbog toga korisnik mora preuzeti punu odgovornost za provedbu projekta, dok sustav nikada ne preuzima odgovornost za vlastite propuste.

Prva grupa polaznika treninga već će 3. prosinca 2019. godine imati priliku naučiti kako se nositi s odlukama sustava s kojima nisu zadovoljni, kako pobijati te odluke, koji su mehanizmi pravne zaštite i koliko je očekivano trajanje postupaka (uključujući i troškove). Na treningu će biti prikazane i studije slučaja, odnosno, primjeri u kojima su korisnici uspješno zaštitili svoja prava, što bi trebalo motivirati sve dionike da donose kvalitetne i na regulativi utemeljene odluke.

Trening će voditi Ariana Vela, koja ima zavidno iskustvo rada u svim operativnim programima, tako da će moći odgovoriti na pitanja od infrastrukture i gradnje do tako zvanih “soft” projekata. Uz Vela, trening će držati i Tomislav Sadrić, zaposlen u renomiranome odvjetničkom društvu, specijaliziran za rješavanje sporova, s fokusom na sektor financijskih usluga, energetike i transporta, koji često savjetuje klijente iz područja prava javne nabave.

Sve o ovom jedinstvenom treningu možete saznati na stranicama Učilišta EU PROJEKTI, na kojoj možete i obaviti upise u prvu grupu polaznika do popunjenja limita grupe.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice