#Vijesti-eu

Novi autobusi za ZET financirani EU fondovima- predstavljena 22 autobusa od 29

8

Srpanj

Objavljeno

Vlasnik portala eu-projekti.info, društvo AVELANT d.o.o. za poslovno i strateško savjetovanje, bilo je u svojstvu konzultanata u projektu “Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o  a 22 nova autobusa od 29 predviđenih,  predstavljeni su 25. lipnja 2020. u Podsusedu.

Isporučeno je 14 poluniskopodnih autobusa proizvođača IVECO, model Crossway LE, kapaciteta 29 + 60 putničkih mjesta, te o 8 od 15 ugovorenih niskopodnih autobusa proizvođača MAN, model Lion´s City, kapaciteta 33 + 48 putničkih mjesta u ukupnoj vrijednosti projekta od 55.836.012,50 kuna.

85 % prihvatljivih troškova potječe iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ dok je ostatak prihvatljivih troškova financirano sredstvima iz Državnog proračuna RH.

Na predstavljanju autobusa, nazočnima su se obratili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela, koji su izrazili zadovoljstvo što se obnavlja vozni park.

Povećavanje usluge kvalitete javnoga gradskog prijevoza je najvažniji strateški cilj ZET-a, a dostupnost usluge svim kategorijama putnika i ekološka prihvatljivost temeljne su smjernice daljnjeg poslovanja, rečeno je na predstavljanju.

Novi autobusi omogućit će povećanje kvalitete pružanja usluge javnog prijevoza i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš primjenom visokih EURO 6 normi motora novih vozila, a uz taj ekološki bitan aspekt, posebnost novih autobusa je i u tome što vozila omogućavaju jednostavan pristup osobama s invaliditetom i posebnim potrebama.

AVELANT je sudjelovao u projektu kroz izradu Studije izvodljivosti i projektnu prijavu, dok u fazi provedbe sudjeluje kroz savjetovanja i izvještavanje prema posredničkim tijelima.

Izvor: ZG Express

 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice