#Uncategorized

Natječaj namijenjen udrugama za projekte ponovne uporabe ili čišćenja podmorja.

6

Prosinac

Objavljeno

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je natječaj namijenjen udrugama za  projekte ponovne uporabe ili čišćenja podmorja.

Za kraj 2019. godine Fond je osigurao bespovratna sredstva za projekte ponovne uporabe te čišćenja morskog dna namijenjen za udruge koje, osim komunalnih društava, imaju bitnu ulogu u akcijama osvještavanja građana.

Predmet Javnog natječaja za dodjelu sredstava Fonda za zaštitu okoliša  i energetsku učinkovitost je sufinanciranje projekata udruga u području zaštite okoliša za:

  1. Aktivnosti ponovne uporabe

Udruge mogu prijaviti projekt kojim doprinose i potiču razmjene i ponovne uporabe isluženih proizvoda pri čemu postupci ponovne uporabe mogu uključivati obnovu proizvoda koja omogućuje povrat proizvoda u zadovoljavajuće radno stanje, popravak ili ispravak određene greške u proizvodu, akcijsko sakupljanje i ponovnu prodaju isluženog proizvoda ili njegovih dijelova.

Vrste proizvoda pogodne za ponovnu uporabu su: tekstil (odjeća, obuća i tekstil za kućanstva i sl.), namještaj (ormari, kreveti, stolovi, stolice i sl.) i roba široke potrošnje (kuhinjsko posuđe i pribor, knjige, igračke, bicikli i sl.)

  1. Organiziranje ekoloških akcija za prikupljanje otpada s morskog dna

Udruge mogu prijaviti projekte koje uključuju održavanje ekoloških radionica i organiziranje ronilačkih akcija za prikupljanje otpada s morskog dna.

Pravo na prijavu projekta imaju udruge registrirane prema Zakonu o udrugama. Udruga se može javiti na Natječaj samostalno ili u partnerstvu.

Raspoloživa sredstva po ovom natječaju iznose  800.000,00 HRK. Fond odobrava donacije sukladno postotnom učešću utvrđenom općim aktima Fonda.

Vrijednost sufinanciranja po pojedinom projektu iznosi od 20.000,00 HRK do 60.000,00 HRK.

Rok za prijavu podnošenjem ponude je 31. siječnja 2020. godine. Provedba projekta mora biti dovršena najkasnije u roku od 8 mjeseci od dana sklapanja ugovora, a projekti se moraju provoditi na području Republike Hrvatske.

Izvor: FZOE

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice