#Vijesti-eu

NAJAVLJENO IZDVAJANJE 164 MILIJUNA EURA ZA PROJEKTE OBRAZOVANJA U IZVANREDNIM SITUACIJAMA

5

Lipanj

Objavljeno

Europska komisija najavila je izdvajanje 164 milijuna eura u 2019. godini za projekte koji su povezani s obrazovanjem u izvanrednim situacijama.

Povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Christos Stlianides povodom najave povećanja izdvajanja istaknuo je slijedeće: “Obrazovanje u izvanrednim situacijama neupitan je prioritet za Europsku uniju. Naša je potpora od 2015. povećana s tadašnjih 1 % proračuna EU-a za humanitarnu pomoć na 10 % 2019. Europska unija vodi vlastitim primjerom. Ona je globalni predvodnik u području obrazovanja u izvanrednim situacijama. Svakom djetetu omogućujemo pristup školovanju, na svakom mjestu i u svako doba, i tako vrlo konkretno ulažemo u mir. Obrazovanje je temelj za sve ostalo. Ono je zaštita od nasilja, seksualnog iskorištavanja ili radikalizacije, posebno u humanitarnim krizama. Obrazovanje djeci daje osjećaj sigurnosti i pruža im prilike za svjetliju budućnost.”

U razdoblju od 2015. do 2018. sredstva koja je Komisija namijenila za obrazovanje u humanitarnim krizama, omogućila su bolji pristup kvalitetnom obrazovanju i osposobljavanju za više od 6.5 milijuna djece i nastavnika u 55 zemalja pogođenih krizom.

Izvor: ec.europa.eu

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice