#Vijesti-eu

NABAVLJENI NOVI AUTOBUSI ZA JAVNI PRIJEVOZ GRADA SPLITA

14

Kolovoz

Objavljeno

Nakon prošlogodišnje nabave 34 nova autobusa, Promet d.o.o. je ove godine nabavio 18 novih autobusa EURO 6 norme čime će se smanjiti štetni utjecaj na okoliš zbog  obnove zastarjelog voznog parka prijavitelja.

Nabavom novih autobusa smanjit će se prosječna starost voznog parka s 14 na 7 godina, što znači da se kroz godinu dana starost voznog parka prepolovila.  Od nabavljenih 18 autobusa, njih 8 je solo autobusa marke Iveco i 10 zglobnih autobusa marke Mercedes.

Vrijednost nabave novih autobusa je 44 milijuna kuna od čega je iz EU fondova kroz ITU mehanizam financirano s 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Cilj programa je podići i unaprijediti kvalitetu javnog prijevoza na području Grada Splita. Novim autobusima će se smanjiti štetni utjecaj na okoliš, povećati dostupnost i udobnost usluge javnog prijevoza, smanjiti troškovi održava vozila i povećati osobna sigurnost u javnom prijevozu.

AVELANT d.o.o. je sudjelovao u projektu kroz izradu Studije izvodljivosti i projektnu prijavu, dok u fazi provedbe sudjeluje kroz savjetovanja i izvještavanje prema posredničkim tijelima.

Vlasnik slike je Promet d.o.o.

 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice