#Vijesti-eu

Na otoku Prviću predstavljen Registar otoka i Nacionalni plan razvoja otoka

6

Rujan

Objavljeno

Pomoćnica ministrice Tajana Huzak i djelatnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije su 2. rujna 2021. godine na otoku Prviću predstavili Nacionalni plan razvoja otoka i Registar otoka.

Ministarstvo regionalnog razvoja kontinuirano radi na razvoju i unaprjeđenju uvjeta života na otocima kroz razne programe, mjere i aktivnosti, a temeljem predstavljenog strateškog dokumenta Nacionalni plan razvoja otoka za razdoblje 2021. – 2027. planira se ulagati u projekte gospodarenja otpadom, gradnje i obnove vrtića, škola, domova zdravlja, bolje brodske povezanosti, stambeno zbrinjavanje, ali i socijalne pomoći, poticanje poduzetništva i civilnog društva. Ukupna alokacija sredstava iznosi oko 7,9 milijardi kuna.

Pomoćnica ministrice Huzak na Prviću je predstavila i Registar otoka kojim se na jednom mjestu, u svrhu lakšeg upravljanja, korištenja i čuvanja jedinstvene otočne geografske cjeline, evidentira svih 1.244 hrvatskih otoka, otočića i hridi te svi ostali bitni parametri.

Do sada je Nacionalni plan razvoja otoka i Registar otoka predstavljen u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji, no Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije planira predstaviti Registar i Nacionalni plan i u ostalim priobalnim županijama.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice