#Vijesti-eu

Ministrica Tramišak: Osigurat ćemo dodatnih 354 milijuna kuna za strateški projekt Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka u novom programskom razdoblju 2021. – 2027.

5

Veljača

Objavljeno

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU sudjelovala je danas na potpisivanju ugovora za izradu dokumentacije za Gospodarski centar, ukupne vrijednost više od 7 milijuna kuna (iznos od 6.3 milijuna kuna sufinancira Europska unija, a iznos od 756.5 tisuća kuna Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjska županija iznos od 324 tisuće kuna, a Grad Osijek iznos od 36 tisuća kuna).

Projekt je odobren u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnoga razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijem.

Procijenjena vrijednost prve faze izgradnje Gospodarskog centra iznosi 45 milijuna kuna i bit će sufinancirana sredstvima Europske unije. “Već sada pripremamo javni poziv na koji će se Osječko – baranjska županija, kao nositelj projekta moći prijaviti za izgradnju 1. faze gospodarskog centra.”, kazala je ministrica Tramišak.

Župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić kazao je: „Mislim da je novi sajamski prostor koji će Osijek dobiti potreban, ne samo Osijeku nego cijeloj Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj regiji jer dosadašnji sajamski prostor nije adekvatan i nije primjeren veličini grada Osijeka i okolice. Želim reći da ćemo imati jedan ozbiljan prostor koji će biti u rangu europskih sajamskih prostora. Radit ćemo na tome da sajam u Osijeku bude najprepoznatljiviji i najjači sajam, ne samo u ovom dijelu Hrvatske nego u ovom dijelu Europe. To se može napraviti  radom i trudom uz Vladu i naše ministre koji su u svakom trenutku nama na dispoziciji i na raspolaganju.“

„Naš zajednički cilj je nastaviti kroz ovaj veliki projekt razvijati gospodarsku vidljivost i privlačnost našeg Grada, Županije i regije. Također, kroz ovaj projekt cilj je i otvoriti nove poslovne prilike poduzetnicima s našeg područja kroz razvoj novih usluga, novih poslova, kao i razvoj poduzetničkih potpornih institucija koje su uvijek u tom procesu”, rekla je Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka.

„Ono što je bitno spomenuti da će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, podržavati ovaj projekt, ne samo u prvoj fazi njegove izgradnje, nego i osigurati potreban iznos za njegovu realizaciju.“, kazala je ministrica.

Ministrica je istaknula: „Koristim priliku spomenuti da u ponedjeljak, u Našicama, potpisujemo Partnerski sporazum, Dodatak 2, za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Time ćemo osigurati dodatnih 354 milijuna kuna za strateški projekt Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka u sljedećem razdoblju 2021. – 2027. Dakle, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na dispoziciji je pratiti ovaj projekt kao strateški, programirati novo programsko razdoblje i osigurati sredstva za njegovu realizaciju u cijelosti.“.

“Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU podržava inicijativu Osječko – baranjske županije i grada Osijeka za izgradnju novog gospodarskog centra, odnosno sajamskog i kongresnog prostora u gradu Osijeku.”, zaključila je ministrica.

Izvor: Ministarstvo regionalnog razvoja i Europskih fondova

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice