#Vijesti-eu

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA POZIVA NA ISTRAŽIVANJE MORSKE BIORAZNOLIKOSTI

22

Siječanj

Objavljeno

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je informacije o BlueBio projektu financiranom iz programa Obzor 2020. u kojem sudjeluju Belgija, Danska, Estonija, Finska, Njemačka, Grčka, Island, Italija, Malta, Norveška, Portugal, Rumunjska, Španjolska, Švedska i Hrvatska.

Ključni dio projekta je provedba poziva kojim se omogućava financiranje istraživačko-razvojnih projekata istraživačkih organizacija iz zemalja uključenih u BlueBio projekt, u sklopu odabranih tema poziva. Hrvatski prijavitelji mogu sudjelovati u projektu kao dio konzorcija koji mora uključivati najmanje tri partnera iz triju različitih zemalja.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je kao partner u BlueBio projektu osiguralo 100.000,00 eura za provedbu projekta/projekata hrvatskih prijavitelja.

Prihvatljive teme za hrvatske prijavitelje:

1. Razvoj potencijala mikrobioma za razvoj akvakulture, ribarstva, proizvodnje hrane i biotehnologije;
2. Razvoj prediktivnih alata za unapređenje prepoznavanja i usmjeravanja na žarišta bioraznolikosti u moru;
3. Stvaranje sinergije između akvakulture i ribarstva.

U Hrvatskoj su prihvatljivi prijavitelji javne znanstvene organizacije, a svrha jest kreirati, testirati, doraditi i dovesti na tržište nove proizvode i usluge temeljene na različitosti biomase morskog ili slatkovodnog podrijetla.

Projektni prijedlozi se ocjenjuju u dvostupanjskom procesu, pa je rok za dostavu pretprijava 17. ožujka 2019. godine. Rezultati evaluacije pretprijave bit će poznati u svibnju 2019. te će u lipnju 2019. biti objavljeni pozivi za dostavu cjelovitih projektnih prijava. Rok za dostavu cjelovitih prijava je 17. rujna 2019. godin, a njihova evaluacija bit će dovršena u prosincu 2019. godine.

Upite o pozivu možete poslati i na e-mail adresu kontakt-osobe u Ministarstvu znanosti i obrazovanja bluebio@mzo.hr, a više informacija pronađite ovdje.

Izvor: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice