#Vijesti-eu

MINISTARSTVO PORUČUJE: NASTAVITE PRIJAVLJIVATI PROJEKTE ZA INOVACIJE NOVOOSNOVANIH MSP-OVA!

28

Veljača

Objavljeno

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije su jučer, 27. veljače 2019. godine, objavili da očekuju kako će alokacija za poziv “Inovacije novoosnovanih MSP-ova – Faza II” biti dostatna za ugovaranje svih kvalitetnih i inovativnih projekata.

Objava je uslijedila nakon povećanog interesa javnosti i upita zainteresiranih osoba s obzirom da se projektni prijedlozi ocjenjuju prema redoslijedu zaprimanja, što je postupak kolokvijalno poznat kao “najbrži prst” uslijed čega se projekti ne rangiraju isključivo po kvalitativnim kriterijima nego i prema trenutku predaje projektnog prijedloga.

Prema informacijama koje su nam do sada poznate, u prvih dva sata prijavljivanja predano je čak 300-tinjak prijava, što je izazvalo strah da bi prijave mogle premašiti alokaciju i dovesti do obustave poziva. Međutim, u Ministarstvu gospodarstva poduzetništva i obrta poručuju da nema razloga za strah:

“Napominjemo kako je Poziv objavljen kao otvoreni postupak u modalitetu trajnog poziva, s ukupnim iznosom bespovratnih sredstava u iznosu od 150.000.000,00 kn i krajnjim rokom predaje/dostave projektnih prijedloga do 29. lipnja 2020. godine odnosno do ugovaranja ukupnog iznosa sredstava, te se prijave kontinuirano zaprimaju” – napisali su.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice