#Vijesti-eu

Launch event za Horizon Europe

3

Veljača

Objavljeno

Europska komisija i portugalsko predsjedništvo Vijećem EU bili su domaćini pokretanja programa Horizon Europe 2. veljače 2021. godine.

Horizon Europe najambiciozniji je okvirni program EU-a za istraživanje i inovacije (R&I) i najveći transnacionalni program te vrste u svijetu. Ovaj inovativni program pruža nove instrumente, kao što su Europsko vijeće za inovacije, istraživačke misije i partnerstva za jačanje istraživanja i inovacija EU. Obnovljeni Europski istraživački prostor i pokretanje Horizon Europe služe kao jedinstvena prilika za potvrdu istraživanja i razvoja BDP-a od 3% u EU kao cilj ulaganja do 2030. i podsjetnik na potrebu podrške svim državama članicama u artikulaciji financiranja istraživanja i inovacija i provođenju potrebnih reformi.

Horizon Europe će svojim snažnim mjerama i novom razinom sinergije s drugim programima i instrumentima EU-a utrti put iz trenutne krize prema poštenoj, zelenoj i elastičnoj budućnosti za sve.

Glavne teme za raspravu:
-Mobilizacija u sinergiji Horizon Europe i Next Generation EU zajedno s nacionalnim javnim i privatnim ulaganjima za promicanje zelenih i digitalnih tranzicija u svim regijama EU-a u obnovljenom Europskom istraživačkom prostoru (ERA)
-Priprema elastičnog oporavka putem obnovljenog, kohezivnog i uključivog Europskog istraživačkog prostora (ERA)

Događaj možete pogledati na ovoj stranici.

Izvor: www.eit.europa.eu

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice