#Vijesti-eu

KROZ PROGRAM ULAGANJA U ZAJEDNICI DODIJELJUJU SE SREDSTVA ZA OBNOVU OBJEKATA!

26

Srpanj

Objavljeno

Program ulaganja u zajednici Ministarstva regionalnog razvoja i programa Europske unije odražava potrebe šire lokalne zajednice za ulaganjem u obnovu, izgradnju i rekonstrukciju objekata javne namjene s ciljem zadovoljenja kolektivnih prioriteta.

Programom se doprinosi jačanju socijalne kohezije lokalne zajednice kao i daljnjoj fizičkoj obnovi pojedinih područja te očuvanju kulturne baštine. Korisnici programa su javno-pravni subjekti, vlasnici objekata javne namjene u kojima se pružaju usluge za zadovoljenje društvenih, kulturnih i vjerskih potreba u zajednici.

U 2017. godini Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je u sklopu ovoga Programa, a sredstvima osiguranima iz Državnog proračuna, sufinanciralo obnovu, izgradnju i rekonstrukciju čak 35 crkava širom Republike Hrvatske. Jedini ne-crkveni objekt koji je dobio potporu jest Gradski muzej Karlovac.

23. srpnja 2018. godine na stranicama Ministarstva objavljen je Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2018. godini prema Programu ulaganja u zajednici. Alokacija poziva jest 11 milijuna kuna, a zahtjevi se mogu poslati Ministarstvu sve do 1. studenoga 2018. godine, ili do iskorištenja sredstava.

Korisnici će moći dobiti sredstva u iznosu od 50 do 500 tisuća kuna, a na našem portalu ćemo pratiti hoće li ove godine sredstva biti dodijeljena raznovrsnijim tipovima korisnika, s obzirom da vjerujemo kako u Hrvatskoj postoji velik broj škola, sportskih dvorana, muzeja, knjižnica i ostalih objekata javne nabave kojima bi dobro došla obnova, sanacija ili rekonstrukcija.

Više o Programu ulaganja u zajednici pročitajte ovdje, a poziv pronađite ovdje..

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice