#Vijesti-eu

KONAČNO OTVOREN POZIV ZA SOCIJALNO UKLJUČIVANJE PUTEM MEDIJA!

17

Travanj

Objavljeno

Kada otvaranje poziva na dostavu projektnih prijedloga postane višegodišnji prijepor, s pravom se možemo pitati kako uopće očekivati veću apsorpciju sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. A upravo je to izazvalo otezanje s objavom poziva “Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija – faza I” koji je bio na čekanju protekle dvije godine.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske je konačno objavilo poziv 15. travnja 2019. godine, već kasneći u odnosu na aktualni Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu kojega je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u svojstvu upravljačkog tijela Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Za ovaj poziv osigurana je alokacija od 15 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna, a iznosi potpore se kreću od minimalnih 450.000,00 kuna do maksimalnih 1.400.000,00 kuna.

Opći cilj poziva je unaprjeđenje kvalitete medijskog izvještavanja o ranjivim skupinama i podizanje javne svijesti o njihovim pravima, dok su specifični ciljevi jačanje kapaciteta medijskih djelatnika (novinara) za rad usmjeren na socijalno uključivanje ranjivih skupina te povećanje vidljivosti ranjivih skupina u društvu putem njihove medijske reprezentacije.

Prihvatljivi su prijavitelji neprofitne organizacije i ustanove koje su neprofitni nakladnici medija uz obvezu ispunjenja uvjeta prihvatljivosti poziva. Poziv je otvoren sve do 17. lipnja 2019. godine, a sve o pozivu možete pronaći u našoj bazi, na ovoj poveznici.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice