#Vijesti-eu

Komisija utvrdila nove smjernice za digitalne kompetencije – Cjeloživotno usavršavanje nakon pandemije

14

Srpanj

Objavljeno

Komisija je 13. srpnja 2020. objavila nove smjernice kako bi Europljani uz pomoć nastavnog osoblja i poslodavaca stekli digitalne vještine potrebne za opstanak na tržištu rada nakon pandemije koronavirusa.

Izvješće DigComp na radnom mjestu i njegove provedbene smjernice sadrže praktične korake, ključne mjere, savjete i internetske resurse za najprimjereniju provedbu europskog okvira digitalnih kompetencija (DigComp), od obrazovanja do održivog zapošljavanja i poduzetništva.

Povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel dodala je “Socijalno distanciranje je proteklih mjeseci promijenilo način na koji komuniciramo, istražujemo i inoviramo na radnom mjestu i moramo svim građanima pružiti odgovarajuće digitalne vještine kako bismo i dalje mogli poslovati na taj način”.

Potpora za upravljanje digitalnom tranzicijom u središtu je europskog programa vještina. Komisija će u jesen predstaviti ažurirani akcijski plan za digitalno obrazovanje i komunikaciju o stvaranju europskog prostora obrazovanja.

DigComp će podupirati rad zemalja, poduzeća i socijalnih partnera u razvoju digitalnih kompetencija. U studijama slučaja u izvješću prikazani su praktični primjeri razvoja digitalnih kompetencija, a u Vodiču za provedbu navode se posebne smjernice, primjeri i korisni resursi za upotrebu DigCompa.

Na internetu je dostupno više informacija o znanstvenom centru JRC-a.

Izvor: Europska komisija

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice