#Intervju

Izmjenom Operativnog programa angažirat će se 111 milijuna eura za obnovu obiteljskih kuća na područjima pogođenim potresom

5

Siječanj

Objavljeno

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kazala je kako je u tijeku priprema za podnošenje novog zahtjeva prema Fondu solidarnosti EU, te dodala kako se čeka procjena štete.

„Ako procjena štete bude veća od 303 milijuna eura, odnosno nešto više od 2,3 mlrd kuna, moći ćemo podnijeti zahtjev za dodatnu potporu“, rekla je ministrica te dodala kako se potpora iz Fonda za solidarnost doznačuje u obliku bespovratne potpore u progresivnoj stopi između 2,5 i šest posto procijenjene štete.

„Ukupan iznos štete odnosi se na štetu koja je procijenjena i za pogođeno stanovništvo ali i za gospodarstvo i javne zgrade“, rekla je ministrica.

Istaknuto je kako se u suradnji s Europskom komisijom pripremaju i izmjene Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za angažman dodatnih 111 milijuna eura, odnosno više od 830 milijuna kuna, za izmjenu operativnog programa i kretanje u obnovu gotovo obiteljskih kuća.

„U slučaju da izmjene operativnog programa budu osigurane, tijekom ove godine možemo pristupiti, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje u obnovu obiteljskih kuća“, pojasnila je ministrica i zaključila kako se procjenjuje da će iznos biti dovoljan za gotovo 2.000 obiteljskih kuća.

Izvor: www.razvoj.gov.hr

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice