#Vijesti-eu

ISPORUKA 34 NOVIH GRADSKIH AUTOBUSA U SPLITU – “NABAVA AUTOBUSA ZA PROMET D.O.O. SPLIT”

5

Rujan

Objavljeno

Vlasnik portala eu-projekti.info, društvo AVELANT d.o.o. za poslovno i strateško savjetovanje je u svojstvu konzultanata u projektu “Nabava autobusa za Promet d.o.o. Split” 4. rujna 2019. u Splitu prisustvovalo isporuci novih autobusa gradskog prijevoza.

Isporučeno je 34 novih autobusa u ukupnoj vrijednosti projekta od 93.637.500,00 kuna od kojih prihvatljivi troškovi iznose 74.910.000,00 kuna.

85 % prihvatljivih troškova potječe iz Kohezijskog fonda temeljem natječaja KK.07.4.2.03.0003. u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ dok je ostatak prihvatljivih troškova financirano sredstvima iz Državnog proračuna RH.

Od 34 niskopodnih autobusa, 20 je zglobnih, marke Mercedes, a 14 autobusa su solo autobusi marke MAN. Dio autobusa kreće u promet od ponedjeljka 9. rujna 2019., dok će se ostatak uključiti u promet nakon instalacija naplatnih uređaja.

Novi autobusi omogućit će povećanje kvalitete pružanja usluge javnog prijevoza i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš primjenom visokih EURO 6 normi motora novih vozila, a uz taj ekološki bitan aspekt, posebnost novih autobusa je i u tome što vozila omogućavaju jednostavan pristup osobama s invaliditetom i posebnim potrebama.

AVELANT je sudjelovao u projektu kroz izradu Studije izvodljivosti i projektnu prijavu, dok u fazi provedbe sudjeluje kroz savjetovanja i izvještavanje prema posredničkim tijelima.

 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice