#Vijesti-eu

INTERAKTIVNI PREGLED UGOVORENIH PROJEKATA!

3

Srpanj

Objavljeno

Udruga gradova je povodom 5. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji objavila interaktivni pregled hrvatskih projekata sufinancirani sredstvima Europske unije,  koji su ugovoreni u razdoblju od 2010. do 2018. godine.

Udruga gradova prikupila je iz javnih izvora informacije o ugovorenim projektima i objedinila ih u ovu jedinstvenu bazu podataka s ciljem stvaranja javno dostupnog servisa koji omogućava analitičko praćenje broja ugovorenih projekata i njihovu vrijednost te informacije o nositeljima projekta. Namjena baze jest korištenje u obrazovne svrhe te da se temeljem tih podataka povedu argumentirane rasprave o upravljanju i korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova. Ova baza podataka također služi kao inspiracija i poticaj nadležnim tijelima u cilju stvaranja službene i javno dostupne baze podataka o projektima sufinanciranima sredstvima Europske unije.

Bazu možete pogledati na ovoj poveznici.  Između ostaloga, moći ćete provjeriti koliko iznose ukupno ugovorena sredstva iz EU fondova po vrsti nositelja, iz čega saznajemo da su državna poduzeća ugovorila projekte najvećih vrijednosti na razini čitave Hrvatske. Prema određenom nositelju, najveći iznos ugovorenih Eu sredstava imaju Hrvatske autoceste d.o.o., zatim HŽ Infrastruktura d.o.o. te Hrvatski zavod za zapošljavanje.  Ostale informacije koje vas zanimaju sami potražite u ovoj preglednoj i edukativnoj bazi.

Udruga gradova je nacionalna, nestranačka i nepristrana zajednica gradova osnovana s ciljem poticanja suradnje jedinica lokalne samouprave i promicanja zajedničkih interesa gradova u Republici Hrvatskoj.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice