#Vijesti-eu

INTERAKTIVNA STATISTIKA O TURIZMU!

4

Srpanj

Objavljeno

Ususret turističkoj sezoni, koja će se u Hrvatskoj tek zakuhati, prenosimo informacije o današnjoj objavi Eurostata, koji je izradio interaktivnu vizualizaciju popularnosti zemalja Europske unije u turizmu. Najveći broj turista u Europskoj uniji su sami građani Europske unije, njih 86%, dok 2,4% dolazi iz SAD-a, 2,3% sa azijskog kontinenta, a 1,4% iz Švicarske.

Nadalje, Europljani najviše putuju diljem same Europske unije, što čini čak 85% europskih turističkih putovanja, i to najviše u Španjolsku, Italiju i Francusku. Nakon putovanja u Europskoj uniji slijede putovanja u SAD sa 2,2%, u Tursku sa 1,2% te u Indiju sa 0,7%.

A što se događa sa Hrvatskom? Samo 7,4% turista u Republici Hrvatskoj su hrvatski građani. Najviše turista dolazi iz Njemačke, čak 21,9%, zatim Slovenci sa 9,2% i Austrijanci sa 8,4% koji ujedno i troše najviše po noći boravka – 103 eura. Pogledajte infografiku ispod ili posjetite stranice Eurostata za dodatne podatke i analize.

Izvor: Eurostat

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice