#Vijesti-eu

INFO DAN O OTVORENIM NATJEČAJIMA ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA IZ PROGRAMA EUREKA I EUROSTARS

7

Veljača

Objavljeno

EUREKA je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti, s ciljem poticanja tvrtka na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet.

Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice. Glavni partner na projektu mora biti inovativno malo ili srednje trgovačko društvo (Innovative SME).

Info dan na temu otvorenih natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa EUREKA i Eurostars održati će se u utorak, 15. veljače 2022. s početkom u 10 sati u prostorima ZICER-a u Zagrebačkom inovacijskom centru, a u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN).

Rok za predaju projektnih prijedloga na sljedeći Eurostars natječaj je 24. ožujka 2022. do 14 CET.

Tijekom radionice sudionici će imati priliku čuti više o programima EUREKA i Eurostars te trenutno otvorenim natječajima i najavama natječaja za buduće razdoblje.

Nakon predstavljanja programa slijedi prezentacija o projektu Europske poduzetničke mreže koja poduzetnicima besplatno omogućuje pronalazak međunarodnog partnera i podršku u internacionalizaciji poslovanja, te na kraju prezentacija gosp. Nenada Buljana, člana Eurostars nezavisnog ocjenjivačkog odbora na temu “Kako pripremiti dobru Eurostars prijavu”. Sudionicima će biti približen proces evaluacije projekata te će dobiti savjete kako što bolje napisati svoju projektnu prijavu.

Svi zainteresirani za info dan više informacija mogu potražiti na sljedećoj poveznici.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice