#Vijesti-eu

ijavite se za Europski tjedan održivog razvoja 2018.!

30

Travanj

Objavljeno

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) provodi se četvrtu godinu za redom, u razdoblju od 30. svibnja do 5. lipnja 2018.g.

Prošlogodišnji ETOR 2017. imao je 4.031 registriran događaj koji su se odvijali u 30 europskih zemalja te su privukli oko 360.000 sudionika.

Ovogodišnji ETOR ponovno će se usredotočiti na događaje i aktivnosti povezane s Globalnim ciljevima održivog razvoja u svrhu promoviranja i bolje vidljivosti. Program za održivi razvoj 2030. i njegovih 17 ciljeva održivog razvoja ističe ključne probleme koji zahtijevaju hitno djelovanje na svim razinama i uključivanje svih relevantnih dionika.

Ovogodišnja tema HLPF-a je “Transformacija prema održivim i otpornim društvima”, a usmjerit će se na sljedeće Globalne ciljeve:
– Cilj 6. Osigurati sanitarne uvjete i pristup pitkoj vodi za sve
– Cilj 7. Osigurati pristup pristupačnoj, pouzdanoj, održivoj i modernoj energiji za sve
– Cilj 11. Učiniti gradove i naselja uključivim, sigurnim, izdržljivim i održivi
– Cilj 12. Osigurati modele održive potrošnje i proizvodnje
– Cilj 15. Održivo upravljati šumama, suzbiti dezertifikaciju, zaustaviti i preokrenuti smjer u degradaciji zemljišta i spriječiti daljnji gubitak biološke raznolikosti
– Cilj 17. Učvrstiti globalno partnerstvo za održivi razvoj.

Prihvatljivi prijavitelji: javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani, ako predloženi događaj / projekt promiče održivi razvoj.

Krajnji rok prijave: 30. svibnja 2018.g.

Više o načinu prijave saznajte ovdje.

Izvor:http://www.odraz.hr

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice