#Vijesti-eu

Financiranje projekata u okviru Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020.

1

Prosinac

Objavljeno

Financijski instrumenti (FI) predstavljaju oblik financiranja zajmova i jamstava u sklopu Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. koje izdaju HBOR i HAMAG BICRO.

Financiranje putem Financijskih instrumenata započelo je 2018. godine te je do sad dogovoreno zajmova i jamstava u vrijednosti preko 440 milijuna kuna. Ovaj način financiranja je privlačan zbog nižih kamatnih stopa (od 0,1% do 1,99%) te dužih rokova otplate. Također, moguće se prijaviti u bilo kojem trenutku te je isplata potpore vrlo brza.

Kroz financijske instrumente moguće je, između ostalog, nabavljati rabljenu opremu i mehanizaciju, kao i kupovati žive životinje, jednogodišnje bilje i nabavljati druga obrtna sredstva. Upravo zbog toga se kroz financijski instrument najviše ulaže u primarnu poljoprivredu u sklopu koje je nabavljeno preko 54 tisuće životinja. Najveći dio prijavitelja čine mikro poduzeća.

Svi zainteresirani mogu ispuniti anketni upitnik o mogućnostima financiranja projekata putem financijskih instrumenata. Upitnik će biti dostupan do 10. prosinca 2021. godine.

Za više informacija posjetite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. Trebate li konzultantske usluge za javnu nabavu, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice