#Vijesti-eu

FEAD DAJE BESPOVRATNA SREDSTVA-POMOĆ NAJPOTREBITIJIMA

1

Travanj

Objavljeno

Europski strukturni i investicijski fondovi su objavili 30.03.2020. otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga natječaja “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“.

Ovaj Poziv usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći (hrane i/ili osnovne materijalne pomoći) najpotrebitijim osobama te pružanjem popratnih mjera koje će doprinijeti boljem socijalnom uključivanju najpotrebitijih osoba.

Ciljane skupine Poziva su samci i/ili kućanstva koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva i definirani su kao najpotrebitiji prema kriterijima partnerske organizacije za primanje hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri su neprofitne pravne osobe kojima je nadležno upravno tijelo izdalo rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći. Ukupna sredstva iznose 45.000.000,00 HRK, minimalan sredstva su 200.00,00, a maksimalan 4.000.000,00 HRK.

Više o natječaju može se saznati OVDJE.

Izvor: Europski strukturni i investicijski fond 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice