#Vijesti-eu

EUROPSKI DOGAĐAJI ZA MLADE 2020. GODINE

23

Siječanj

Objavljeno

Svake dvije godine, Europski događaj za mlade okuplja na tisuće mladih Europljana  u Strasbourgu kako bi podijelili svoje ideje o budućnosti Europe. To je jedinstvena prilika mladima za upoznavanje i sudjelovanje u europskoj demokraciji. Predviđa se da će EYE2020. okupiti oko 9 tisuća Europljana u dobi od 16-30 godina koji će imati priliku podijeliti svoje ideje o budućnosti Europe i raspravljati o njima sa zastupnicima i drugim donositeljima odluka u Europi.

Ovo je četvrto održavanje Europskog događaja za mlade koje će se održati 29. i 30. svibnja u Strasbourgu, a tema je “Budućnost je sada”. Program uključuje klimatske promjene, migracije i Brexit, kao i obrazovanje, tehnologiju i zdravstvo. Uvode se i novi formati, poput sportskih aktivnosti i posebnog događanja za mlade novinare.

Nakon održaja prikupljaju se ideje na temelju kojih se sastavlja izvještaj koji se predstavlja zastupnicima Europskog parlamenta. Najutjecajnije ideje predstavljaju se i raspravljaju s parlamentarnim odborima tijekom “saslušanja mladih” u jesen 2020.

Prijave za EYE2020 traju od 10. siječnja do 29. veljače 2020. i za njih treba sastaviti grupu od 10 sudionika  i popuniti obrazac na internetu. Svi Europljani u dobi od 16 i 30 godina mogu sudjelovati u događaju. Sudjelovanje je besplatno, no sudionici sami pokrivaju svoje troškove prijevoza, smještaja i hrane.

Pozivnicu za EYE2020 možete osvojiti i na Instagram natječaju Europskog parlamenta.

Više o događaju i Instagram natječaju možete pronaći ovdje.

Izvor:  https://www.europarl.europa.eu/portal/hr

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice