#Vijesti-eu

EUROPSKA KOMISIJA OTVORILA NATJEČAJ ZA PROGRAM LIFE ZA 2019. GODINU

24

Travanj

Objavljeno

Program Life potiče razvoj i provedbu inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem i klimatskim promjenama. U sklopu ovog natječaja kroz potprogram Okoliš sufinancirati će se demonstracijski, informacijski i pilot projekti vezani uz područje zaštite okoliša, učinkovitosti resursa, prirode i bioraznolikosti, dok će se kroz potprogram Klimatske aktivnosti sufinancirati projekti usmjereni na ublažavanje klimatskih promjena te prilagodba na iste.

Natječaj u okviru programa Life za 2019. otvoren je 4. travnja te će biti otvoren do lipnja za prijavitelje unutar potprograma Okoliš, dok je rok za projektne prijedloge koji se prijavljuju na Klimatske aktivnosti do rujna. Prihvatljivi prijavitelji su sve pravne osobe registrirane na području EU, a prijava se vrši putem internetskog alata eProposal.

Prijave za projekte u okviru potprograma Okoliš se vrše kroz dvije faze, do 17. odnosno 19. lipnja ovisno o pozivu potrebno je dostaviti konceptni sažetak, nakon čega se ukoliko sažetak prođe prvu fazu evaluacije prilaže puna projektna prijava s rokom u veljači 2020. U okviru potprograma Klimatske aktivnosti potrebno je do rujna podnijeti punu projektnu prijavu do 12. rujna 2019. godine.

Više informacija o rokovima i uvjetima prijave možete pronaći na ovoj poveznici.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice