#Vijesti-eu

Europska komisija objavila je poziv neovisnim stručnjacima za evaluaciji projektnih prijedloga financiranih iz Europskog fonda za obranu

14

Rujan

Objavljeno

U kontekstu Europskog fonda za obranu (2021 – 2027), Europska komisija traži neovisne stručnjake za evaluaciju prijedloga projekata. Poziv je otvoren do 1. prosinca 2027. godine do 10 sati.

Europska komisija imenovat će nezavisne stručnjake u području obrane za evaluaciju projektnih prijedloga i procjenu njihovih etičkih i financijskih aspekata. Navedeni stručnjaci moraju imati nacionalnost što većeg broja država članica, a odabir će se temeljiti na sposobnostima, iskustvu i znanjima relevantnim za zadatke koji će im biti zadani. Jedan od važnih zahtjeva je ujedno poznavanje stranih jezika, naročito engleskog jezika.

Europska komisija će osigurati da eksperti ne evaluiraju, savjetuju ili pomažu na predmetima koji ih stavljaju sukob interesa. Stoga komisija sastavlja listu eksperata koje se može pozvati za potrebe Europskog fonda za obranu za sljedeće zadatke:

  • evaluaciju,
  • procjenu etičnosti,
  • evaluaciju procjene budžeta.

Za više detalja slijedite ovaj link.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice