#Vijesti-eu

Europska komija ima odgovor za ekonomske učinke koronavirusa

19

Ožujak

Objavljeno

Kako bi ublažila posljedice koronavirusa koje uzrokuju gospodarske gubitke i preko njih štetu za društvo, Europska komisija predstavila je 17. ožujka 2020. odgovor u obliku određenih mjera.

Pandemija koronavirusa je test sviju nas. To nije samo nezapamćen izazov za sustave zdravstvene zaštite, već i velik šok za naša gospodarstva. Gospodarski paket koji je danas najavljen namijenjen je organizaciji budućnosti. Spremni smo učiniti više ovisno o razvoju situacije i učinit ćemo sve što je potrebno za potporu Europljana i europskog gospodarstva.” izjavila je Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Kako bi ublažila posljedice pandemije Europska komisija će upotrijebiti instrumente koji su joj na raspolaganju, kao što su:

  • osiguravanje opskrbe zdravstvenih sustava očuvanjem cjelovitosti jedinstvenog tržišta te proizvodnih i distribucijskih vrijednosnih lanaca
  • potpora za građane kako bi se izbjegao nerazmjeran utjecaj na prihode i radna mjesta te trajni učinak krize
  • potpora za poduzeća i osiguravanje likvidnosti financijskog sektora kako bi mogao podržavati gospodarstvo
  • omogućavanje koordiniranog odgovora država članica u okviru državnih potpora i Pakta o stabilnosti i rastu

Izvor: ec.europa.eu

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice