#Vijesti-eu

Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu izdala smjernice za siguran povratak na radno mjesto

27

Travanj

Objavljeno

Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA) 24. travnja 2020. godine izdala SMJERNICE za povratak na posao. Izdane smjernice stoga su važan doprinos EU-a u ovom osjetljivom razdoblju. One sadržavaju poveznice na nacionalne informacije za pojedine sektore i zanimanja, a obuhvaćaju nekoliko područja:

  • procjenu rizika i odgovarajuće mjere
  • uključivanje radnika
  • brigu o radnicima koji su se razboljeli
  • planiranje i izvlačenje pouka za budućnost
  • praćenje informacija
  • informacije za pojedinačne sektore i zanimanja

Povjerenik Europske komisije za zapošljavanje i socijalna prava Nicolas Schmit izjavio je “Danas je više no ikad jasno da su zaštita i promicanje sigurnosti i zdravlja na radu iznimno važni za radnike, poduzeća, sustave socijalne zaštite i društvo u cjelini. U ovim smjernicama nalaze se odgovori na praktična pitanja poslodavaca, primjerice kako što više umanjiti rizik od zaraze koronavirusom na radnome mjestu, kako ažurirati procjenu rizika i kako se pobrinuti za radnike koji su se razboljeli. Smjernice će pomoći poslodavcima i poduzećima da organiziraju povratak na posao i daju praktične savjete svojim zaposlenicima”.

EU-OSHA je ove smjernice izradila u suradnji s Europskom komisijom, uz sudjelovanje trostranog Savjetodavnog odbora za sigurnost i zdravlje na radu te Odbora viših inspektora rada. Smjernice će se redovito ažurirati pouzdanim informacijama u skladu s razvojem situacije.

Izvor: Europska komisija

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice