#Vijesti-eu

eSAVJETOVANJE ZA POZIV POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI MSP-A KROZ IKT

27

Rujan

Objavljeno

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je 26. rujna 2018. godine pokrenulo proces eSavjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2”, u okviru Prioritetne osi 3 “Poslovna konkurentnost”, Investicijskog prioriteta 3d “Podupiranje kapaciteta MSP-ova za rast na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i uključivanje u inovacijske procese”, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podsjećamo, datum početka zaprimanja projektnih prijedloga za prethodnu inačicu Poziva otvorio se 28. kolovoza 2018. godine i bio je otvoren oko 35 sekundi, što je bilo dovoljno vremena da vrijednost prijavljenih projekata dosegne preko 200% od alokacije koja je iznosila 53 milijuna i 200 tisuća kuna. Ova situacija izazvala je nezadovoljstvo prijavitelja i velik interes javnosti u raspravi oko toga trebaju li se sredstva iz ESI fondova dodjeljivati najbržim prijaviteljima ili najkvalitetnijim projektima, o čemu je na našem portalu komentar dala i jedna od vodećih konzultantica za EU fondove, Ariana Vela.

Nedugo nakon obustave Poziva, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU najavila je otkazivanje Poziva i otvaranje novog s povećanom alokacijom od 200 milijuna kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u svojstvu Upravljačkog tijela za Operativni program “Konkurentnost i kohezija” 2014. – 2020. objavilo je 14. rujna 2018. godine nove izmjene Indikativnog godišnjeg plana Poziva na dostavu projektnih prijedloga (PDP), u kojem je objava nove inačice popularno zvanog “IKT Poziva” zakazana za 15. listopada 2018. godine, s indikativnim datumom objave rezultata na dan 15. svibnja 2019. godine.

eSavjetovanju oko Uputa za prijavitelje nove inačice poziva možete pristupiti ovdje, a svojim komentarima možete doprinijeti kvaliteti dokumentacije sve do 10. listopada, kada se savjetovanje zatvara s predviđenom objavom izvješća 15. listopada, na isti dan kada bi prema Indikativnom godišnjem planu novi Poziv trebao biti objavljen.

Izvor: eSavjetovanje

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice