#Vijesti-eu

NOVA PRILIKA ZA PODUZETNIKE! SREDSTVA ZA POVEĆANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI U PROIZVODNIM INDUSTRIJAMA

18

Svibanj

Objavljeno

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike na središnjem portalu za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću e-Savjetovanja objavilo je nacrt Uputa za prijavitelje Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva koja su na raspolaganju u okviru Poziva je 266 milijuna kuna, pri čemu najniži iznos koji se može dodijeliti pojedinačnom projektu iznosi 350 tisuća kuna, dok se pojedinačnom prijavitelju, za jedan ili više projekata, može dodijeliti čak 20 milijuna kuna. Zbog toga je ovaj Poziv iznimna prilika za sve poduzetnike, pogotovo jer će svoj projektni prijedlog moći predati i velika poduzeća.

Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim privatnim poduzećima registriranim za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuju sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti.

Na savjetovanju su potencijalnim prijaviteljima objavljeni dokumenti Nacrta Uputa za prijavitelje te kao prilog savjetovanju i Metodologija izračuna i iskazivanja ušteda u svrhu kvalitetnije pripreme projektnih prijedloga.

Financirat će se projekti koji podupiru ostvarenje energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije u proizvodnim industrijama, omogućujući jednake količine proizvoda korištenjem manje količine isporučene energije te smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije uvođenjem sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, dok prihvatljive aktivnosti uključuju pripremu dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno – tehničke dokumentacije, provedbu aktivnosti energetske obnove i aktivnosti upravljanja projektom.

Prihvatljive aktivnosti za sufinanciranje će biti:

  • Priprema dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije
  • Mjere energetske učinkovitosti
  • Mjere za visokoučinkovitu kogeneraciju
  • Mjere za promicanje energije iz obnovljivih izvora energije
  • Upravljanje projektom i administracija te informiranje i vidljivost

E-savjetovanje će biti otvoreno do 15. lipnja 2020. godine do kad zainteresirani prijavitelji imaju mogućnost postavljanja pitanja i dobivanja svih potrebnih pojašnjenja vezano za Poziv od strane Ministarstva. Objava Poziva planirana je tijekom lipnja.

Izvor: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike


Ukoliko želite da konzultanti tvrtke AVELANT provjere
mogućnost sufinanciranja Vašeg projekta putem ovog
poziva,  PROČITAJTE NAŠU ponudu ZA besplatnu provjeru
mogućnosti prijave projekta na ovaj poziv.

VIŠE SAZNAJTE OVDJE!

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice