#Vijesti-eu

ERASMUS+: rokovi za 2020. godinu

11

Prosinac

Objavljeno

ERASMUS + jedan je od centraliziranih programa Europske unije kojim se podupire jačanje znanja i vještina, zapošljivosti građana EU, unaprijeđenje obrazovanja i osposobljavanje te rad u području mladih i sporta. Iako je ERASMUS+ najpoznatiji po studijskim boravcima u inozemstvu, u okviru programa pojedinci svih uzrasta mogu dobiti priliku za stjecanje i/ili dijeljenje znanja i iskustva u različitim organizacijama zemalja EU. Osim pojedinaca, ERASMUS+ podupire organizacije različitih profila kao što su sveučilišta, ustanova za obrazovanje i osposobljavanje, istraživačke organizacije i privatna poduzeća.

Ukupan proračun programa ERASMUS+ za razdoblje od 2014. do 2020. godine iznosi 14,7 milijardi eura, a pojedincima i organizacijama iz Republike Hrvatske u ovom razdoblju na raspolaganju je 91,5 milijuna eura. Od početka programa 2014. godine do danas u Republici Hrvatskoj registrirano je 45 tisuća sudionika te 845 organizacija, a ugovoreno je visokih 98% ukupnih sredstava. Ove 2019. godine korisnicima je na raspolaganju bilo više od 31 milijun eura, a prema posljednjim podacima iz listopada odobreno je 309 projekata u vrijednosti preko 25,5 milijuna eura. S obzirom na to da u podatke nisu uključeni projekti prijavljeni u posljednjem roku, njihov će broj i iznos vrijednost porasti, stoga se procjenjuje stopostotna iskorištenost dostupnih sredstava.

Europska komisija, jedno od tijela koja upravljaju programom ERASMUS+, 5. studenog objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program ERASMUS+ za 2020. godinu. Pozivom su obuhvaćene tri ključne aktivnosti (KA1, KA2 i KA3), aktivnosti Jean Monnet i sportske aktivnosti te određeni sljedeći rokovi u 2020. prema briselskom vremenu:

 

 

 

Detaljne upute o podnošenju prijava možete pronaći u službenom Vodiču kroz program ERASMUS+ na hrvatskom i engleskom jeziku.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice