Preloader Close

Ana-Maria Parisot

Direktorica Odjela za EU fondove i strategiju

Ana-Maria je magistra prava, a uz redovni studij, obavila je i dvosemestralnu razmjenu na Sveučilištu u Milanu (Italija), s fokusom studija na održivom razvoju, ravnopravnosti spolova i EU pravu tržišnog natjecanja. Certificirana je stručnjakinja za javnu nabavu sukladno važećem zakonskom okviru. Također je završila Mirovnu akademiju za žene švedske fondacije Kvinna till Kvinna te je certificirana trenerica za izgradnju mira. Uz navedeno, ima bogato iskustvo upravljanja neprofitnim organizacijama, budući da je već u studentskim danima osnovala i rukovodila lokalnim ograncima europskih studentskih udruga – ELSA-e i EYP-a u Mostaru.

Svoje je iskustvo i znanje stekla kroz višegodišnji rad na pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, kao i kroz rad na pravnim poslovima i poslovima javne nabave.

Za klijente je samostalno pripremila preko 50 investicijskih projekata, koji ukupnom vrijednošću premašuju 20 milijuna kuna, a odnose se većinski na izgradnju, opremanje i optimizaciju poslovanja. Također je provela postupke javnih nabava u vrijednosti višoj od 30 milijuna kuna.

Svoj raznovrstan opus duguje upravo tome što je sudjelovala, u različitim ulogama i s različitih strana, u svim projektnim fazama, za dionike iz javnog i privatnog sektora. Navedeno se iskustvo proteže po raznim tematskim područjima, od kojih se posebno ističu područja zdravstva, energetske učinkovitosti, turizma, kulturne baštine i poticanja konkurentnosti MSP-ova.

U AVELANT-u je, zbog svojeg znanja i predanosti, brzo napredovala do pozicije zamjenice direktora Odjela za EU fondove i strategiju, a osim toga je zadužena za pripremu i provedbu projekata za klijente, strateško postavljanje projekata te vođenje klijenata od ideje do realizacije.