#Vijesti-eu

EK objavila poziv za iskazivanje interesa za misiju „Klimatski neutralni i pametni gradovi“

29

Studeni

Objavljeno

Europska komisija (EK), 25. studenog 2021. godine, objavila je poziv za iskazivanje interesa upućen gradovima kako bi se pridružili europskoj misiji „Klimatski neutralni i pametni gradovi“.

Ciljevi misije su do 2030. godine postići preobrazbu 100 europskih gradova u klimatski neutralne i pametne gradove te osigurati da ti gradovi djeluju kao središta eksperimentiranja i inovacija s ciljem da se svim europskim gradovima omogući slijediti njihov primjer do 2050. godine.

Pridruživanjem misiji gradovi će biti na čelu tranzicije prema klimatskoj neutralnosti, a obzirom da se sve više okreće prema primjeni rješenja u borbi protiv klimatskih promjena, gradovi su u najboljoj poziciji da na samome početku usvoje i implementiraju politike za postizanje klimatske neutralnosti. Sudjelovanjem u tom procesu, gradovi će svojim stanovnicima omogućiti višestruke prednosti poput smanjenja onečišćenja zraka, smanjenja buke te zdravijeg načina života.

Gradovi se mogu prijaviti na otvoreni poziv za iskazivanje interesa do 31. siječnja 2022. godine, a EK će do travnja 2022. godine, nakon ocjene neovisnih stručnjaka, objaviti popis odabranih gradova koji će sudjelovati u misiji.

Za više informacija slijedite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. Trebate li konzultantske usluge za javnu nabavu, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice