#Vijesti-eu

E-SAVJETOVANJE: KK.01.2.1.02 „POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH PROIZVODA I USLUGA KOJI PROIZLAZE IZ AKTIVNOSTI ISTRAŽIVANJA I RAZVOJA – FAZA II“

18

Lipanj

Objavljeno

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je, putem servisa E-savjetovanje, nacrt uputa za prijavitelje – Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II““.

Cilj poziva je poboljšanje inovativnosti hrvatskog gospodarstva, a Poziv je pokrenut u okviru Prioritetne osi 1. Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija,  Investicijskog prioriteta 1b „Promicanje poslovnih ulaganja u inovacijama i istraživanjima te razvoj veza i sinergija između poduzeća, IR centara i visokog obrazovanja, posebno razvoja proizvoda i usluga, tehnološko povezivanje, socijalna inovacija, ekološka inovacija, usluge javnog servisa, zahtjevi za poticajima, umrežavanje, klasteri i otvorena inovacija kroz pametnu specijalizaciju, tehnološko jačanje i primijenjeno istraživanje, pilot linije, pred proizvodna provjera valjanosti, napredne proizvodne mogućnosti i početne proizvodnje, posebno u ključnim tehnologijama koje potiču razvoj i inovacije i širenje tehnologija za opću namjenu“ SC 1b1 „Novi proizvodi i usluge kao rezultat djelatnosti istraživanja, razvoja i inovacija (IRI)“ OPKK-a, financiranog sredstvima ESI fondova.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem otvorenog postupka dodjele bespovratnih sredstava u modalitetu trajno otvorenog poziva, odnosno do iskorištenja predviđenh raspoloživih sredstava.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog poziva je 770.000.000,00 HRK, a jedan prijavitelj može prijaviti više projektnih prijedloga prema uvjetima navedenim u Pozivu.

Prihvatljivi prijavitelji su pravna ili fizička osoba koja je mikro, mali, srednji ili veliki poduzetnik.

Rok za dostavu komentara na nacrt je 15. srpnja 2019. s očekivanim datumom objave izvješća 23. srpnja 2019. godine.

Poveznica: E-savjetovanje

 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice