#Vijesti-eu

DODJELA POTPORA ZA ZAMJENU MOTORA NA RIBARSKIM PLOVILIMA

21

Svibanj

Objavljeno

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za dodjelu potpora u okviru mjere I.21. »Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena – zamjena motora«.

Predmet ovog natječaja je dodjela bespovratnih sredstava za ulaganja u zamjenu motora u svrhu ublažavanja učinaka klimatskih promjena i poboljšanja energetske učinkovitosti ribarskih plovila koja djeluju u segmentu gospodarskog ribolova na moru.

Prihvatljivi korisnici potpore unutar ovog Natječaja su vlasnici ribarskih plovila. Za ostvarivanje potpore uvjeti, kriteriji i način dodjele u okviru mjere I.21. »Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena – zamjena motora« propisani su Pravilnikom, koji je dostupan na ovoj poveznici.

Ukupna alokacija iznosi 2.000.000,00 eura, od čega 1.000.000,00 eura iz proračuna Europske unije, dok je 1.000.000,00 eura alocirano iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Najviši iznos potpore po ribarskom plovilu na temelju ovoga Natječaja iznosi 50.000,00 eura.

Rok za podnošenje prijave je do 14. kolovoza 2019. godine.

Više o ovom Natječaju i prihvatljivim aktivnostima, kao i o potrebnoj dokumentaciji pročitajte u našoj bazi, na ovoj poveznici.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice