#Promet

Bolja povezanost grada Osijeka kroz nove Ugovore

23

Svibanj

Objavljeno

21.svibnja u Osijeku su potpisana dva nova Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koji imaju za cilj unapređenje javne gradske povezanosti kao i poboljšanje međugradskog prometnog sustava kojom se promiče regionalna i lokalna mobilnost: Ugovor za izgradnju podvožnjaka u Ulici Sv. L. B. Mandića u Osijeku i Ugovor za nabavu novih autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. Takve stvari su vrlo važne za razvoj Istočnog dijela zemlje jer jednom kada bude riješen prometni problem život će biti kvalitetniji, a grad Osijek bolje povezaniji ne samo unutar svoje gradske jezgre nego i dalje. Investicije će biti financirane 85% sredstvima iz europskih fondova te 15% od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. U potpisivanju oba projekata sudjelovalo je Ministarstvo mora , prometa i infrastrukture, predstavnici SAFU te predstavnici gradskih vlasti grada Osijeka i predstavnici GPP Osijeka. U sklopu ranije potpisanih ugovora, prema kojem je GPP Osijek nabavio 12 novih autobusa, sada će vozni park biti bogatiji sa današnjih 13 za sveukupno 25 novih autobusa.

Cilj projekta „Slavonija, Baranja i Srijem“ vrlo je važan jer za područje pet slavonskih županija ugovoren je velik broj vrijednih projekata koji će u novoj financijskoj perspektivi imati još značajniji financijski okvir. Drugi važan cilj svakako je zaustaviti negativne demografske trendove, omogućiti našim ljudima u Slavoniji, Baranji i Srijemu, Osječko-baranjskoj županiji, ali i drugim slavonskim županijama ostanak ovdje, zasnivanje obitelj, kako bi gradili Slavoniju na najbolji mogući način“.

U Osječko – baranskoj županiji ukupan broj ugovorenih projekata je 114, a njihova vrijednost je preko 2,3 milijarde kuna.

 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice