#Vijesti-eu

BESPLATAN webinar ZA Poziv NA dodjelu bespovratnih sredstava za MSP-ove u turizmu i ugostiteljstvu

9

Svibanj

Objavljeno

AVELANT d.o.o. u utorak, 24. svibnja 2022. godine, u 10:00 sati organizira besplatan WEBINAR o mogućnostima koje pruža novi Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za MSP-ove u turizmu i ugostiteljstvu u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Na webinaru će biti predstavljen najavljeni Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje učinkovitosti resursa, zelenu i digitalnu tranziciju MSP-ova u turizmu i ugostiteljstvu, koji prijaviteljima stavlja na raspolaganje bespovratna sredstva kojima mogu sufinancirati:

  • ulaganje u energetski učinkovitu materijalnu imovinu u svrhu poboljšanja procesa u turističkom poslovanju i učinkovitosti resursa,
  • ulaganje u materijalnu imovinu u svrhu digitalizacije i unaprjeđenja radnih procesa u pružanju usluga u turizmu 

Prihvatljivi prijavitelji: hoteli, kampovi, restorani, putničke agencije, iznajmljivači chartera i pružatelji usluga prijevoza plovnim vodama.

Indikativna alokacija iznosi 300 milijuna kuna, a financirat će se ulaganja u zelenu i digitalnu tranziciju turizma i ugostiteljstva umjerena na razvoj održive turističke infrastrukture i održivih turističkih proizvoda, poboljšanju procesa u turističkom poslovanju prihvatljivih za okoliš i učinkovitost resursa, uključujući ulaganja u okoliš i opremu, razvoj inovativnih turističkih proizvoda, uvođenje kružnog gospodarstva, ulaganja u opremu za postizanje i povećanje higijenskih, zdravstvenih i sigurnosnih uvjeta, povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije, te aktivnosti vezane za digitalne tehnologije.

U sklopu webinara odgovorit će na najvažnija pitanja o Pozivu:

  • Tko se može prijaviti na Poziv?
  • Koje se aktivnosti mogu financirati ovim Pozivom?
  • Kako uspješno pripremiti projektnu prijavu?

Predviđeno trajanje webinara je 120 minuta, odnosno od 10:00 do 12:00 sati.

PREDAVAČI:

Ariana Vela, vodeća stručnjakinja za fondove EU-a i javnu nabavu u Hrvatskoj i regiji. Njezino 19-godišnje iskustvo, odlično poznavanje pravnog, institucionalnog i financijskog okvira u kojem nastaju projekti neprocjenjiv je kapital koji osigurava da radi po najvišim standardima struke. Projektni portfelj tvrtke kojoj je na čelu, vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja.

Bruno Grubešić, magistar znanosti iz područja upravljanja projektima (MSc in Project Management) s preko 13 godina radnog iskustva u području razvoja poduzetništva. Sudjelovao je u izradi poduzetničkih programa u RH od 2009 do danas. Pripremao je i sudjelovao u provedbi programa i projekata vrijednih više od 300 ml. EUR u sklopu europskih izvora financiranja namijenjenih istraživanju, razvoju i inovacijama. Međunarodnu izobrazbu iz područja upravljanja projektima primijenio je u praksi kao sudionik velikog broja povjerenstava, odbora za vrednovanje projekata, radnih skupina, upravljačkih skupina strateških projekata, kao i međunarodnih radnih skupina.

Ana-Maria Parisot, magistra prava te certificirana stručnjakinja za javnu nabavu sukladno važećem zakonskom okviru. Iskustvo i znanje stekla je kroz višegodišnji rad na pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, kao i kroz rad na pravnim poslovima i poslovima javne nabave. Navedeno se iskustvo proteže po raznim tematskim područjima, od kojih se posebno ističu područja zdravstva, energetske učinkovitosti, turizma, kulturne baštine i poticanja konkurentnosti MSP-ova.

Pozivamo vas da nam se pridružite i saznate sve informacije o ovom Pozivu i mogućnostima koje otvara.

Ako ste zainteresirani za prijavu na webinar pozivamo Vas da se prijavite putem POVEZNICE.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice