#Vijesti-eu

ARIANA VELA ZA GLAS SLAVONIJE: “HRVATSKA SLABO UČI OD DRUGIH DRŽAVA ČLANICA EU”

16

Siječanj

Objavljeno

Na portalu Glas Slavonije objavljen je intervju s Arianom Vela, vlasnicom konzultantske tvrtke AVELANT d.o.o. i Učilišta EU PROJEKTI – Ustanove za obrazovanje odraslih.

U intervjuu su razgovarali o fondovima, kohezijskoj politici EU i drugim važnim pitanjima što se tiče odnosa RH i EU.

Gđa Vela je dala prikaz svega što je obradila u prvom hrvatskom priručniku „Menadžment ESI fondova“ u kojem je na jednostavan i jasan način prikazala metodologiju pripreme i provedbe EU projekata s naglaskom na ESIF. Priručnik nije namijenjen samo poduzetnicima nego i pripadnicima javnog i civilnog sektora, koji mogu naučiti sve što je potrebno za pripremu jednog kvalitetnog projekta financiranog iz fondova EU-a s naglaskom na sredstva ESIF-a koja su namijenjena Hrvatskoj.

U intervju Vela navodi kako hrvatska slabo uči iz iskustava drugih država članica i koji su razlozi da se hrvatska od pristupanja EU nalazi među državama koje loše koriste fondove EU-a. Također se spominje stanje ESIF–a u idućem financijskom razdoblju 2021. – 2027. u kojem je izvjesno smanjenje financijskih alokacija zbog Brexita i promjena ciljeva EU-a.

Cijeli intervju možete pročitati na poveznici.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice