#Vijesti-eu

Ariana Vela o najnovijim odlukama Vlade

29

Travanj

Objavljeno

U svojoj najnovijoj kolumni za novac.hr, jedna od vodećih hrvatskih stručnjakinja za EU fondove, strateško planiranje i javnu nabavu, vlasnica konzultantske tvrtke AVELANT d.o.o. i predsjednica Upravnog vijeća Učilišta EU PROJEKTI – Ustanove za obrazovanje odraslih, Ariana Vela, osvrće se na Vladinu Odluku o ograničavanju korištenja sredstava predviđenih državnim proračunom Republike Hrvatske i financijskim planovima izvanproračunskih korisnika proračuna za 2020. godinu koja je nastala kao reakcija na epidemiju Covida-19.

Ustvrđuje da je takva Odluka upitne zakonitosti te da je između ostalog „pod znak upitnika stavila provedbu projekata financiranih iz fondova EU“, kao i da se u Odluci ne navodi koga Odluka obvezuje i na koji rok, te da postoji niz tehničkih pitanja koja nisu obuhvaćena ovom Odlukom.

Autorica navodi da je u vremenima koja nas očekuju potrebno voditi računa o zakonitosti odluka koje se donose kako ne bi nastao nepotreban kaos.

Cijelu kolumnu možete pročitati na novac.hr.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice