#Vijesti-eu

60 milijuna eura za revolucionarne inovacije u sklopu inicijative za odgovor na krizu Europskog instituta za inovacije i tehnologiju

9

Rujan

Objavljeno

Kao dio napora EU-a u borbi protiv krize uzrokovane koronavirusom Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) objavio je rezultate inicijative za odgovor na krizu. Ukupno 60 milijuna eura za borbu protiv pandemije i krize dodijeljeno je za 62 inovacijska projekta i 145 poduzetnika. Odabrani projekti pomoći će u pronalaženju rješenja u ključnim područjima interesa, od zdravlja i digitalizacije do hrane i mobilnosti te kako bi se odgovorilo na širok raspon izazova koje donosi kriza.

Mariya Gabriel, europska povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, zadužena za EIT, izjavila je: “60 milijuna eura iz inicijative za odgovor na krizu EIT-a dio je sveobuhvatnog odgovora EU-a na krizu uzrokovanu bolešću COVID-19, uključujući znatnu potporu za inovacije. Zahvaljujući EIT-u 62 inovativna projekta i 145 poduzetnika dobili su potporu koja im je potrebna da tijekom pandemije doprinesu konkretnim proizvodima i uslugama. U sklopu njihovih projekata uvode se brza rješenja te omogućuju nove tehnologije za borbu protiv virusa i spašavanje života. Učinkovita mobilizacija zajednice vrijedan je doprinos naporima koje Europa ulaže u borbu protiv ove pandemije”.

Nakon pokretanja inicijative 14. svibnja, prijavilo se gotovo 1500 inovatora iz 44 zemlje. Upravni odbor EIT-a dodijelio je sredstva osam zajednica znanja i inovacija koje su sada dovršile svoje postupke odabira. Sve EIT-ove aktivnosti u sklopu odgovora na krizu trebaju biti dovršene do kraja godine. Više informacija dostupno je u priopćenju za medije EIT-a.

Izvor: Europska komisija

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice