#Vijesti-eu

OTVORENI JAVNI POZIV ZA PROGRAM „RAZVOJ MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA I OBRTA NA PODRUČJIMA NASELJENIM PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA“ ZA 2019.

6

Rujan

Objavljeno

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni javni poziv za Program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ za 2019.

Poziv je namijenjen gospodarskim subjektima registriranim na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti korisniku u sklopu ovog poziva je 50.000,00 kn, a najviši 200.000,00 kn. Cilj poziva je rast i razvoj poduzetništva, tehnološko unaprjeđenje i jačanje konkurentnosti i uravnotežen regionalni razvoj, a bespovratna sredstva mogu se namijeniti za:

– ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje,

– ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga,

– prilagodbu, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora,

– marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta i

– edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Prijave se podnose do 27. rujna 2019. dostavom prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) u Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Više o pozivu: https://www.mingo.hr

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice